glóandi augu, silfurnátt

Så har jag misslyckats med uppdaterande ännu en gång, detta konstanta fenomen som tyvärr är oundvikligt när det gäller mig. Har varit så extremt slapp av mig och istället sprungit runt i affärer och fyndat, istället för att skriva om intressanta (hoppas jag?) och diskussionsbara ämnen som jag själv berörs mycket av. Häromdagen skrev jag ett kortare inlägg angående vikthetsen som existerar över vår jord, ett inlägg som jag egentligen skulle kunna skrivit i format liknandes en halv roman, men som jag inte hade tid att fullfölja. Kanske kommer ämnet tillbaka en annan gång, vilket jag nog ändå tror eftersom det är så stort. Kom gärna med egna synpunkter på detta, så tar jag upp både era och mina egna åsikter i ett kommande inlägg! Just nu orkar jag nämligen inte skriva så särskilt mycket mer, förutom att jag verkligen rekommenderar Jónsi för de stackars satar som ej upptäckt honom ännu.

Glóandi augu, silfurnátt
Blóð alvöru, starir á
Óður hundur er í vígamóð, í maga... mér


animal arithmetic

Det är någonting jag tycker är väldigt tragiskt, att det är sådan fruktansvärd vikthets i vårt samhälle. Jag såg till exempel häromdagen att det finns en grupp på Facebook som heter "Vi som önskar att myggor sög fett istället för blod", vilken har flera av mina vänner som medlemmar. Även om det kanske börjat som ett "skämt" så tror jag ändå att det ligger sanning i det, annars skulle väl inte ens en tanke om en grupp som denna finnas och den skulle absolut inte få så många medlemmar som den faktiskt har om inte tanken gror i människans hjärna. En annan värd sak att fundera över inom detta ämne är att alla av mina vänner som gått med var av kvinnligt kön. Jag gick även in på gruppens sida och kollade runt lite, där man såg att nästan alla medlemmar var kvinnor eller tjejer. Är det inte illa, så säg?

Oavsett om man är "för smal" eller "för tjock" så tycker jag ändå det viktiga är att man lever och mår bra. Känner man sig snygg blir man det också, oavsett om man har storlek 32 eller 52. Over and out.

sun sun sun over our bodies

Nu börjar syndromet igen. Icke-bloggandet, menar jag. Problemet är att jag har vid tillfället extremt mycket skolarbete (vad det känns som) att göra just nu, samt ett antal nationella prov kvar. Det ska bli så ofantligt (elefant) ofattbart skönt med lov nu snart, behöver det verkligen, och det tror jag inte att jag är ensam om att påstå. För att kort berätta om vad som pågår i mitt liv och runtomkring det just nu, utöver skolan som tar upp mestadels av tiden, så kan jag nämna att jag är väldigt pepp på en del saker som jag för närvarande vill vara lite hemlig med. När jag tänker efter så är det faktiskt svårt att komma på någonting som inte har någonting med skolan att göra, för nästan allt aktuellt i mitt huvud relateras till denna plats som man tar arbetet hem från. Korta dagar i en byggnad 1,5 mil hemifrån, javisst det är ju skönt och borde vara alldeles prima ballerina, men icke! Mestadels av alla uppgifter och liknande är ju faktiskt uppsatser, bokrecensioner, läxor och dylikt som tas med efter skoldagens slut och slutförs hemma. Ett heltidsarbete kan man nästan säga och det tycker jag nog egentligen inte är helt fel att påstå! Även om lönen istället för pengar är lärdom och kunskap så är den precis som pengar mycket viktig, om inte viktigare än dessa materiella ting som styr vår värld. 

Jag tror dock att jag personligen skulle tycka skolan blev lite lättare med längre skoldagar. Känns sjukt att förespråka sena dagar och vara anti mitt slappa schema, men jag stannar faktiskt hellre längre i skolan där jag faktiskt gör någonting istället för att sova och glo på teve som bara gör en dum. (om det inte är typ Discovery Channel, som dock börjat sacka ner totalt och bli junkteve.)  

En lista på sådant som ska göras klart och ske inom en snar framtid:
Engelska A:
Läsa och reflektera över uppsatser på engelska 31/5
Nationellt prov Muntlig del ?
Matematik A:
Nationellt prov 21/5
Spanska steg 3:
Nationellt prov 26/5
Samhällskunskap A:
Anteckningar i loggbok innan betyg sätts
Uppsats om samhällsproblem (miljöhot?) 1/6

Svenska A:
Läsa ut Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist 2/6
Muntlig presentation av boken 2/6
Estetisk verksamhet, Musik:
Öva in ny låt på okänt instrument så snabbt som möjligt
Uppspel inför SP 9/6

Övrigt
HUSET KOMMER 27/5!!!!!

Som avslutning ska jag kort besvara föregående kommentarer, i inlägget you're my greatest hit:
Benjamin & Leila: Ingenting kan någonsing ske med bara tankar, aktion är det som behövs. Engagera mera.
(och jag skrev förut att jag inte har läst Sagan om Ringen-böckerna Benjamin.)


i'm your biggest fan

Bilder från minuterna innan utgång:


Yeah. Ni älskar våra plutmunnar.
Over and out.


you're my greatest hit

Goder afton käraste flickor, pojkar och ni som ännu inte fått ert kön utrett. På något sätt fick jag känslan att det nog är dags att uppdatera nu eftersom jag den senaste tiden varit väldigt aktiv och ska försöka vara det i fortsättningen. Denna långhelg har känts sjukt lång utan att ha gjort någonting, eller torsdagen spenderades på Wasa där det var gymnasiefest med kändistema. Rätt naiz, gillar grejen med teman för då har man direkt en öppning på konversationer med folk man aldrig träffat förut. Dessutom tycker jag det är kul att klä ut sig, och är det sådant på schemat går jag all in hehe. Kvällen till ära var jag Lady GaGa precis som tre andra (men jag var där först så vi säger att jag var mest riktig och de andra bara plagierade mig för min totala awesomeness!) och Rebecca var Beyoncé. Naiz naiz. Det var även en rejäl blandning på karaktärer runt omkring på festen, från Björn Borg till Snövit och Amy Winehouse samt Henrik Berggren (sångaren i Broder Daniel för er som ej vet vem han är). Jag tror att Telephone-duon var de enda som var spiknyktra, men det var skoj ändå.

Har även hunnit med att slinga håret, bilder på håret och GaGa-looken kommer nog senare om jag kommer ihåg det. Påminn mig!

Svar på yo no soy marinero, soy capitán:
Leila: Det verkar rätt tragiskt att vi tänker så också, det blir liksom att man skyller ifrån sig på alla tidigare generationer för hur tillståndet på vår jord är idag. Det stämmer dock att de startade det, men på den tiden visste man inte heller om alla konsekvenser vilket vi gör idag och även borde stoppa. Med andra ord, istället för att ta vårt ansvar och bromsa miljöproblemen så mycket vi kan genom att alla gör sin egen del av arbetet så skyller vi skulden på äldre generationer för att de sabbat vår jord. Hör du hur illa det låter? Fyfan säger jag bara, fyfan.
Och förresten, det heter "ta till"!

Benjamin: del Toro är awesome, annars skulle jag aldrig lovorda honom så mycket i tidigare inlägg. Bilbo har jag noll koll på, förutom att Tolkien skrev den som "barnbok", en berättelse som utspelar sin innan Sagan om Ringen-triologin om jag inte är ute och cyklar. Aldrig läst någon av dem, vilket jag kanske borde.

stop calling, stop calling

 
En ledtråd till morgondagen, kanske?

Orkar ej skriva mer nu, svarar på era kommentarer senare.

yo no soy marinero, soy capitán

Spanska på ingång, det blir endast film idag då vi ska se slutet på El Espinazo del Diablo, en film av Guillermo del Toro som också gjort El Labirinto del Fauno (Pans Labyrint), men också är högaktuell som regissör för filmatiseringen av Bilbo. Rätt tufft, tycker jag ändå, och jag ser verkligen fram emot den filmen eftersom del Toro är en sjukt grym regissör och storyteller (finns för fasiken inget bra ord för det på svenska. "Historieberättare" elle "Sagoberättare" liksom? No way.)

För övrigt åt jag en macka tidigare och tappade tomat mellan mina ben, av ren reflex lyckades jag klämma denna och jag har nu en sval, blöt fläck på mina byxor på en härligt misstänkt plats. Yihaaaa

Fortsätter nu mitt nytänk och svarar på kommentarer.
extra special super-licious
Benjamin: Cirkus Kiev lär du älska. På www.sr.se finns säkert en särskild "tablå" där du kan kolla upp när och i vilken kanal vissa program sänds, gillar även Fredagsflörten där de parar ihop olika personer via telefonsamtal och där exempelvis en tjej ringer in och får prata och ställa frågor till två (eller tre? minns inte) killar och sedan efteråt välja vilken hon vill gå på dejt med.

Smart idé med låtlistor, det kan även vara ett tillfälle att hitta på ett nytt arbete så arbetslösheten minskar. Tänk dig bara: Hej, jag heter Benjamin och jag jobbar som låtlistearkiverare. HEHEHHE. Jag tror att radiopratare är ett ganska svårt jobb, man måste hela tiden fånga lyssnarna och ha intressanta saker att säga som engagerar just den målgrupp man riktar sig till, samtidigt som det aldrig får bli tyst. Dessutom måste man ha en behaglig röst som går att lyssna på och är lätt att tycka om för att lyckas bra. Heliga listan verkar smart, men vem bestämmer den? Ytterligare ett yrke på karriärskartan? Snacka hatad och älskad man lär bli eftersom alla har olika smak (och tur är väl egentligen det?).

Jag själv laddar aldrig ner musik för att jag tycker det är personligare med skivor, det är tråkigt att inte fler tänker på och bevarar detta. Men å andra sidan främjar nedladdningen fler konserter eftersom det blir artisternas största inkomstkälla om skivor ej säljs.

Madonna-diskussionen lägger jag härmed ner för att ämnet blivit uttjatat, vi tycker olika och ingen av oss verkar kunna övertyga den andra till något annat (även om det inte är det man egentligen är ute efter så blir det too much).

tralala lilla molntuss:
Benjamin och Leila: Redan nu har temperaturen stigit ett antal grader på få år, stiger temperaturen lika mycket i denna takt lär vi ha ett klimat i Sverige där medeltemperaturen under de varmaste perioderna på sommaren sträcker sig ända till 70 C om 50 år. Hur blir det då i de redan torkdrabbade länderna som inte har vatten ens idag? Jordens undergång är närmare än vi tror om vi ska vara drastiska. Men gör vi inte heller någonting idag kanske detta är en möjlig framtid.


tralala lilla molntuss

Min blogg verkar bli het, känner ni hettan? Okej, det var visst bara mina glödande fingrar som missbrukas lite överdrivet här nu kanske. Eller så är det nog bara någonting positivt, eftersom fler läser = uppdatering är nice? Disk ska klaras av, vilket står högst på listan efter detta inlägg. Jag har blivit så enormt huslig av mig (till och från) sedan jag flyttade hit, åtminstone mer än jag var förr. Händerna är ständigt torra även fast jag smörjer in dem flera gånger varje dag, absolut på grund av diskvatten för jag är ju så sjukt duktig. HEHEHE.

Har även börjat kolla mejlen minst en gång om dagen, eftersom jag skickat in en ansökan om sommarjobb till Orsa kommun (förslagsvis Kulturhuset, Orsayran eller kyrkogården). Nytta med nöje är ju det bästa! Kyrkogården lär bli nice om jag får plats där, då får man ju vara ute. Hoppas bara det inte blir ytterligare en SVENSK SOMMAR, men det lär ju kanske inte vara så troligt med tanke på den globala uppvärmningen. Det är sjukt att ingenting mer drastiskt görs egentligen när man nu verkligen ser hur mycket som påverkas (nästintill rekordkall vinter, extra skumt vårväder, extremt varm period under förra sommaren), att alla bara blundar för problemen som finns. Det verkar tillhöra människans natur att skylla ifrån sig och ignorera sina egna misstag, vi anser att kreaturdjurens metanpruttar är det stora problemet i ozonlagrets förtunning istället för att inse att det är vår utveckling som förstör framtiden (men också nutiden) på vår jord. Hur ologiskt är inte det? Det är också detta jag skrev om i min Varför-uppsats och jag skulle säkert kunna skriva en ny här, men jag hinner inte göra det just nu. Har du någon invändning på detta, feel free to comment.

Och som svar på Leilas kommentar i inlägget extra special super-licious:
Madonna har aldrig varit min grej, varken musiken eller hennes stilbyten eller person. Hon ska dock ha cred för att vara sådant jäklans geni och kunna starta trender och liksom vara "före" med allt. Men not my cup of tea.

extra special super-licious

Angående både mitt senaste inlägg, kommentarsmikrospokiskaminidebatten samt inlägget innan det föregående:
1. Som jag sa till käraste Benjy häromdagen (närmare bestämt igår om mitt huvud ej är för dimmigt och avlidet av för mycket sömn); längre kommentarer som jag svarar längre på tar jag mer än gärna upp i ett nytt inlägg. Det är härmed en uppmuntran till debatt och diskussioner, eftersom jag annars får leva ensam med mina åsikter och bolla dem fram och tillbaka med mig själv, det vill säga: ingen utveckling lär ske och min bild av saker och ting förblir vinklade från min synpunkt. Med andra ord, vill du delta i mitt spånande så GO FOR IT! Kommentera mera och känn dig delaktig.

2. Hädanefter ska jag försöka att svara på kommentarer med mer "substans" i inlägg eftersom jag dessutom känner att jag börjar få lite torka på vad jag ska skriva om (även om det brukar lösa sig ändå i slutändan) vilket gör att jag härmed bjuder in dig som läsare till att deltaga i och främja diskussioner.

3. Som svar på mitt inlägg "mcs can kiss": 
Leila: Det har jag redan gjort för länge sedan, vilket är ett resultat av min dåliga koll på Madonna, Guns N Roses och vad som spelas på radio just nu. Aktuell populärmusik når mig ofta rätt mycket senare än de flesta, om den ens någonsin gör det.

Benjamin: För det första; tack för kommentaren, den var alldeles supertrevlig. P3 är dock ett hett alternativ som du själv nämnt, och att låtarna är mer okända är väl egentligen det vi är ute efter litegrann här? Jag själv tycker ofta att det kan vara skönt att lyssna på musik som jag aldrig hört förut och inte behöva tänka så mycket, utom när man får en såndär aha!-upplevelse och måste få tag i den låt man just då lyssnar på. På detta sätt lär man sig att hitta ny musik utöver tjänster som Spotify, Pandora och Jango. Dessutom är de som pratar mer äkta, tycker jag ändå. Deras humorprogram lär passa dig dessutom, haha.

Jag har ingen aning om varför de är sega, vi kanske borde skriva brev till Musikstyrelsen om det finns någon sådan? Eller i och för sig så lär de kommersiella radiokanalerna vara bannlysta därifrån eftersom de egentligen är en skymf mot riktig musik. Vem som helst kan bli känd idag, och det är illa. Talang förbises för konstlade röster och förinspelad, konstgjord musik. Många låtar är ruggigt efter, och sådant gillar jag inte. En annan grej jag kom att tänka på nu är den där låten som någon rnb-hiphop-whateverartist kör som fan med som har en sampling av Imogen Heaps Hide and Seek. Det borde finnas krav på att radiopratarna ska berätta om samplingen innan (samma vad det gäller covers) eller efter den nya låten spelas tycker jag. Det känns bra så. Haha.

Har aldrig gillat Madonna. Bara därför jag är så anti. Jag gillar Now you're gone med Basshunter.
Blarfghahahahha




hope there's someone

JAAAmen hörrninini. Har i ett desperat försök att inse att jag ej skriver då och då endast för mig själv sprungit omkring i min omgivning och hört mig för lite. Och nu säger jag såhär; beware, jag vet vilka ni är som läser. Nåväl, en del av er. Om jag vågar tro att det finns fler, alltså. Min fråga nu är: varför kommenterar ni inte om ni läser? Ibland lär man nog ha en åsikt om mina tankar, anse att jag tycker helt fel eller håller med mig till 110% i det jag skriver. Att jag skriver någonting som väcker känslor eller föder nya tankar och/eller åsikter hos dig som läser? Annars har jag uppenbarligen inte nått ut alls med det jag försökt göra från början; att sätta igång folks hjärnor och även dela med mig av lättsmält strunt som de flesta kan relatera till.

Skulle vara rätt trevligt att veta att ni finns iallafall, yeah.
Bonus för idag! En eloge till Leila (http://leilahs.blogg.se) som alltid har kommenterat. Hon är skittuff.

mcs can kiss

Idag är jag glad. Glad för flera olika anledningar, men främst för att jag pratade med Körslaget-läraren angående slutbetyg i kursen och hon tänker ge mig MVG. MVG FÖR FASIKEN, MVG!!! Är så sjukt glad för jag har verkligen kämpat för det här och det borde ju bevisa att jag har åtminstone lite musikalisk talang inom mig? Hehe. Är även glad för en viss person, eller en viss alldeles särskild person gör mig glad är väl ett mer korrekt uttryck.

...och uttryck som tar oss direkt in på matematik! (swooooosh! Såg ni vilket häftigt och utstuderat-fast-ändå-inte-utstuderat ämnesbyte jag gjorde?) Har nationella i matematik A på onsdag. Är fruktansvärt nervös för hur det kommer att gå, för i ärlighetens namn så har jag faktiskt inte jobbat ordentligt i boken på minst tre veckor. Ska försöka ta igen det nu i helgen dock. Lär nog klara mig helt okej på onsdag ändå, om min nya Felix Felicis-vibe håller i sig.

Har försökt uppdatera min mp3 lite nu, eftersom jag har börjat lyssna i princip varje dag nu och tröttnat lite på gammal musik. Eller försökt och försökt, jag har uppdaterat min mp3. Ut med massor, in med massor. Både gammalt och nytt, en härlig mix som jag faktiskt inte tycker att Mix Megapol har rätten att utge sig för att ha eftersom med gammal musik menar de typ bara Madonnas och Guns N Roses åttiotalslåtar (Var Guns N Roses verksamma då? HEHE detta visar bara hur stor koll jag har på såna band.) och den nya musiken inte kan ses som ny. Är den ny så är den istället sönderspelad (det jobbet har Rix FM stått för) och man tröttnar istället. Jag förstår inte hur man orkar lyssna på kommersiella radiokanaler med kassa pratare och urusel, jobbig reklam med tillgjorda röster. Inte undra på att många ungdomar tycker att svensk musik är åt helskotta, när den enda svenska musik som spelas på radio är den som kommer från Melodifestivalen, Svensktoppen och/eller en helt färdig produkt med ingen äkthet.

Nej nu ska jag sluta vara bitter, jag var ju glad idag sa jag ju. Ciao!

we are the people that rule the world

Så sitter jag här igen. I skolans bibliotek en torsdagsmorgon med inställd lektion. Rätt så tragiskt, kan tyckas, eftersom jag gick upp 06.00 (okej, mer 06.03) för att jobba med engelskan när jag kunde ha tagit sovmorgon. Kanske man borde ta ansvar och jobba lite med det ändå, men det orkar jag inte. Tar hellre en mental sovmorgon och skriver lite här.

Gårdagen var skön. Spenderade den ett kort tag i skolan (slutade ett, min näst senaste dag ey, kämpigt kämpigt!) och drog sedan hem direkt och lyssnade på musik i timtal. Det är så hiskeligt trevligt att göra sådant, jag skulle vilja låta hela mitt liv passera med att bara ligga i sängen och musik musik musik. Skulle bli rätt problematiskt att leva då kanske, men om man struntar i alla behov som finns lär det ju funka rätt bra. Och fet skulle jag klara mig från att bli, eftersom jag ej lär förtära något, I only have a lack of exercise. Well, kan nog räknas som motion när jag tar upp kontrollen och byter låt om det skulle behövas, ja, det får bli min motion. Yeah you like it. Och det gör jag med, grymt mycket.

Fick även tillbaka Varför-uppsatsen igår. Hade fullkomligt dampat ur om ämnet jag valt (Varför vi bör tänka på miljön), hade skrivkramp i flertalet timmar efteråt och det verkade ju ha lönat sig. Fick MVG på den och min vegetarian/djurättsaktivist/miljökämpe till lärare såg ruskigt glad ut när hon pratade om den. "Fortsätter du såhär får du MVG i slutbetyg." Lycklig gick jag hem, lycklig somnade jag.

Har även tänkt på att jag ej svär särskilt mycket i den här bloggen, vilket är sjukt o-jag. Jag svär som en borstbindare (det är väl så man säger? och i så fall, varför i hela friden säger man så?) i det "riktiga" livet även om jag oftast försöker använda dessa gamla, småtöntiga uttryck som jag använder här. Rätt roligt egentligen, och lite annorlunda. Gillar dock både att svära och att vara lite censurerad. Svordomar är ju faktiskt en del av språket, och bör användas om man vet hur man använder dem på rätt sätt.

Tusan också, nu måste jag gå. Sayonara.

a certain romance





pretty.

Så jag kanske borde skriva någonting. Vädret skiftar riktigt mycket, igår var det både sol och regn och vind och litelite snö och idag när jag vaknade snöade det för fullt! Fy farao vad jag blev ledsen i ögat. Här går man och väntar på att sommaren ska komma så man kan vandra omkring i tunna kläder (som de som känner mig vet har jag helst jäkligt tunna plagg på mig) utan att frysa och bara dra ut med cykeln anytime. Underbart. Det var en fruktansvärt fin regnbåge på parkeringen utanför le sunklägenhet igår dock, avled nästan lite i själen av vackerheten hehehe. (vackerhet är inte ett ord va? Äh saksamma.)

Engelska A nationella reading+listening samt writing är avklarat nu, känns skönt, men ser ej fram emot matten. Snälla skola ta slut nu jag är trött på dig.

RSS 2.0