do you want to go to the seaside?

Korridoryra + nationellt prov engelska A avklarat. Har även hunnit med att titta lite på volleybollturneringen, men orkade ej stanna kvar. Är pepp inför framtiden, men ej för nutiden. Borde boka tvättstugan och städa. Vill kolla film och lyssna på musik.

Valborg 1 dag kvar
Sommarlov 44 dagar kvar
Min födelsedag 45 dagar kvar
P&L ? 62 dagar kvar

Räknas från imorgon.


if you're crossing the street, i might be there

Pluggeri pluggera
dansa can can varje dag!

Är det något som mänskor kan?
Som gjorde att man ej med plugget hann

Ibland är det så att då undrar man
varför man dansa inte kan!


 

-

don't you want to come with me?
don't you want to feel my bones
on your bones?

it's only natural

don't you want to swim with me?
don't you want to feel my skin
on your skin?

it's only natural.


oh fascination

Jerryperry ligger vid mina fötter, tack och lov för annars ska han bara klättra på mig så fort jag inte klappar honom. Snacka om kelsjuk man kan vara haha! Idag har jag varit hemma mycket, slutade 11.20 och åkte hem direkt för att vara hundvakt + plugga svenska och engelska. Ligger i som tusan nu efter några veckors slacker-tid, så det är väl inte mer än nödvändigt I guess. Skriver iallafall en argumentation för svordomar på engelskan och ett arbete om Karin Boye på svenskan (har ett vagt minne dock av att jag har "forskat" (fult ord) om henne tidigare? Well, bara lättare då.). Har iallafall valt henne nu för att hon var så provokativ med sin homosexualitet och sina starka åsikter under en tid då kvinnors rösträtt precis uppdagats. Det är lite knepigt det där med jämlik- och jämställdhet, att det gått så lång tid sedan detta och att det ändå är svårt för en kvinna att ha samma möjligheter och förutsättningar i livet som en man. Lika lön för lika arbete ska det väl ändå vara? Samtidigt är Sverige världens mest jämställda land och det finns fortfarande massvis att klaga på här. Å andra sidan är vi födda som man och kvinna och inte bara män eller bara kvinnor, vad jag försöker säga med det uttalandet är att vi är menade att vara olika, det finns en poäng med att män är starkare och kvinnor kanske lite klokare. Vad den är har jag inte listat ut ännu, om jag någonsin kommer göra det.. Jag har dock en tanke om att det handlar om att man ska dras till sin egen motsats? Att man letar efter det man själv saknar och att det är någon slags uråldrig funktion för att vi ska söka oss till och lockas av det motsatta könet som vi ju faktiskt är menade att föröka oss med.

På något sätt har detta dock hamnat lite "snett" i utvecklingen, annars skulle homo- eller bisexualitet aldrig ha uppdagats, right? Men våra hjärnor har gått en bit från sitt primitiva, forna jag och utvecklat fler känslor samt en mindre könsdrift, idag behöver vi inte skaffa tio barn för att vara säkra på att de ska ta hand om oss i framtiden eller att vår utveckling ska gå framåt, samtidigt finns preventivmedel som även dessa har kommit fram i takt med att sex inte är någonting man har för att avla en avkomma. Människan är mer driven av känslor än att föröka sig idag, och det är också därför man inte skaffar barn med vem som helst. För min egen del bryr jag mig inte det minsta om Fredrik Reinfeldt skulle vara bög, hur skulle det kunna förändra hans sätt att styra vårt avlånga land? Nej just det.

All kärlek är vacker, så länge den är äkta. Det är min syn på detta och allt jag skrivit idag är även mina egna teorier, vetenskapligt och evolutionärt korrekta eller ej.

Just a thought.

Nästa steg i evolutionen?

hey you up in the sky

HERREJISSES SÅ BRAIGT vol. 2
Du gillar detta. Jag gillar detta. Alla borde gilla detta. Är äntligen klar med turismen (eller jag har utnämnt mitt arbete klart bara för att jag inte orkar göra mer nu heheheh), vädret är naiz, har cyklat omkring i byn en timme och faktiskt insett att det är ganska underbart fint här. Det är ju nu jag börjar se hur stället ser ut, eftersom när vi flyttade hit var ju allt täckt med snö. Björnarna var även i ide då. Vågar inte ta mig ut i skogen alls, är skitskraj för att en björn, varg eller (hemskaste ever) orm skulle dyka upp. Fyfan, får ju hjärtklappning bara jag ser en decimeterlång halvdöd kopparorm ligga blick stilla på marken. Jag är så förbaskat rädd att jag inte ens kan se en orm på bild eller på teve utan att jag ryser och/eller måste dra upp fötterna i soffan. Vad tusan skulle en DECIMETERLÅNG HALVDÖD KOPPARORM kunna göra mig?
Illa. Mycket illa.
Åtminstone vad mitt bakhuvud säger, även fast det totalt saknar logik och trovärdighet.

Saker jag måste göra:
Bestämma vilken författare jag vill skriva om samt läsa något av denne (Svenska)
Börja på min argumentation om svordomar (för, engelska)
Bli klar med turismen (Turism + Turism & Resor)
Vinna på rap battle (rap som i ey yo motherfucker, ej luft från magen)
Städa rummet
Rensa kläder
Svara på fråga 22-29 massmedier (Samhäll)
Plugga till provet, kap 9 (21/4, Spanska)
Plugga glosor, kap 9 (14/4, Spanska)
Tvätta
Skriva massor med brev

Saker jag vill göra:
Sova

it's you who puts me in the magic position

HERREJISSES SÅ BRAIGT
Jag fick nyligen (well för någon dag sedan) ett mejl från Vargen och blev totalt helt överlycklig. The Conqueror är inne på sista inspelningarna nu och kommer att komma någon gång i år. Och mer än en fjärdedel av detta år har gått, vilket betyder att det ej kommer kännas som särskilt lång väntetid även om den inte kommer ut förrän i december. Åh, vad jag är glad nu. Vargen själv säger att denna skiva kommer vara mer personlig än tidigare (hur nu detta kan vara möjligt) och han ursäktar sig för att det tagit sådan tid. Snart finns han nog i min lilla brevlåda iallafall och då kommer lyckan vara total. Så jag har längtat efter detta!

Har hittat sheet för Hoppípolla också (som om det skulle vara så svårt) och eftersom jag inte har någon form av klaviatur så har jag ritat upp två C-skalor och försöker spela på ett papper... Nej, jag skojar bara. Men det är självklart lite tråkigt att inte ha något att spela på, det verkligen kliar i fingrarna! Ska spara lite pengar tror jag nog. Till det, alltså. För sparar gör jag ju redan.

Regnet står som spön i backen (varifrån kommer det talesättet egentligen?) Ej särskilt roligt, eftersom jag ska ut med hunden nu. Well well, hörs va.

brazilian sun

OH YEAH OH YEAH OH YEAH OH YEAH
Idag är jag på bra humör. Trots mensvärk, trötthet och bränd tumme. (Yes, klantarslet har bränt tummen. Så illa att det dunkar värre än musiken under en fjortisfest) Sitter nu med fryst dill i handen så att smärtan kanske lägger sig lite. Problematiskt detta, det är högertummen det handlar om, jag är högerhänt, allt blir lite svårare med vänster. Lyckades ändå diska men det blev problem när jag skulle ta mer diskmedel, ajaj! 

Har varit ute och cyklat och köpt frimärken, och hundstackarn klarade sig alldeles prima ensam hemma! Har varit ute med honom tre gånger idag och han är så gullig nu när vi har rakat ner honom. Han ser ut som en liten mask haha, som farsan säger. Men det var det bästa man kunde göra, för annars var det nog dags att döpa om honom till Trasselsudd. Hans päls var tovigare än mitt hår, och det lär säga en del. Har köpt en karta frimärken så kolla brevlådorna de närmsta veckorna så kanske det kommit något hihi. Om jag nu kan skriva när min tumme är så svullen och ajig! Annars så får det gå ändå, för jag känner mig lite dissig som inte skrivit något mer och jag gillar ju det. Lär bli bra.

Nu tinar dillen...

viðrar vel til loftárása

Sov till halv elva idag, första gången på...jag minns inte hur länge. Det var riktigt skönt iallafall, men det hade ju också sina orsaker. Stannade uppe halva natten (som jag skrev att jag skulle göra), det fascinerar mig fortfarande att jag var vaken så länge jag var. Sista gången jag kollade på klockan var den 02.21, sedan somnade jag kort därefter. Tror jag nog iallafall.

Påsklov nu. Vet inte riktigt vad jag ska göra, utom att plugga. Ta det lugnt, käka ägg och sova, I guess. Någon film blir det säkerligen också, om jag inte har någonting bättre för mig. Vill göra någonting, men vet inte vad. Har noll fantasi och är lite rastlös. Not a good combination hehe.

Áttum okkur draum
áttum allt
við riðum heimsendi
við riðum leitandi
klifruðum skýjakljúfa



við siglum í land

Att skriva någonting långt brukar jag ju egentligen vara utomordentligt totalt genialisk på att göra, men vad är det egentligen som händer? Jag rimmar och trimmar och hummar och trummar och vet inte riktigt vad jag gör egentligen. Började skriva på en turismuppgift jag fick för två månader sedan, men hey, bättre sent än aldrig. Har trots allt tid på mig ända fram till sommarlovet så är ganska ball som tagit tag i det nu! Om jag får säga det själv, åtminstone.

Idag fick vi en ny engelskalärare, den tredje i raden efter att jag flyttat till "the middle of nowhere", och hon gjorde intryck på mig direkt. Jag har länge tänkt på framtiden, vad jag vill bli och vad jag vill göra, vem jag vill bli och vem jag kommer att vara. Nu öppnades mina ögon plötsligt och jag insåg det direkt; jag vill bli som henne. Bitarna föll liksom på plats. Hon har bott i världens alla hörn efter att som nittonåring (tror jag det var) ha åkt till Grekland som au pair (okej au pair kanske man kan skippa...), lärt sig nästan tvåsiffrigt antal olika språk och mött minst lika många kulturer i sitt yrke som flygvärdinna. Flygvärdinna. Ja. Det skulle vara rätt awesome.

Tog ett traditionsenligt besök till biblioteket och kom hem med flertalet manliga klassiker; Gärdestad, Smiths och Elvis. Blir att stanna uppe halva natten (om jag orkar) och lyssna, det är ju för fasiken lov nu! Och jag ska plugga. Matte och turism, det senare består endast av en uppgift där jag ska skriva om ett resmål; dess historia, kultur och olika turismaspekter, Maslows behovstrappa och så vidare. Har redan hunnit skriva ett a4 på datorn om bara historia, så det lär bli ett ganska så långt arbete. Jag hoppas det blir bra, och det tror jag också. Och ja, matten SKA jag ta tag i och hålla tummarna för att jag fattar hemuppgiften!

Borat på tablån ikväll, kanske att se? Nåväl, det blir så om det blir så. Bestämmer mig ju aldrig när det gäller någonting. Är verkligen dålig på att planera och bestämma saker hehe, men när jag väl bestämt mig då JÄVLAR! Har dessutom tjänat lite vuxenpoäng den här veckan, lämnat in cv lite överallt i Mora och Orsa och idag har jag dammsugit + diskat. Nåja, lyckas jag ej som flygvärdinna så kan jag ju alltid bli hemmafru. Haha!
Trevlig kväll nu va.

RSS 2.0